2017-01-01
由於心血來潮,1月1號放假就打算陪太太食個午餐,而太太比較注重餐廳店內嘅環境多啲,而味道就較為其次的,而小弟就將店員態度同味道都看得比較重要的。言歸正傳,紅日旺角比較多人係意料中事,而此店亦有人在門外排隊,咁我地都排啦,因為太太喜歡店內的環境,排了大約十分鐘就有位啦,入到去被安排了一個角位坐,比較近廚房出菜位,唸住近廚得食,可惜呢個唸法係大錯特錯的,由於我地在排隊時己經諗孚食咩,所以我地一坐低就可以落order,我地落左兩個意粉,等了大約十五至二十五分鐘,飲品,湯,麵包都分別前後送到,唯獨是個意粉餞我特別勞氣,因為當我地落左order后大約五分鐘,旁邊就來了兩位客人,我留意到其中一位order的,係同我太太一樣,此店果然無令我失望,佢真係等埋一次過炒同一碟意粉,我地當時大約己經等了二十分鐘以上,己經覺得有妥,點知事情係一浪接一浪,旁邊另一位人兄遲過我落order,竟然可以快過我食,真係聽就得多,發生在小弟身上都還是第一次咁我當然就示意店職員我個餐未到,點知店職員一轉頭望住我的時候,咀呢就咬住香口交同我講(有單架啦,),之后篤左兩下電腦就咬住香口交咁走左去,完全無入廚房幫我睇一睇,最后個
咁我當然就示意店職員我個餐未到,點知店職員一轉頭望住我的時候,咀呢就咬住香口交同我講(有單架啦,),之后篤左兩下電腦就咬住香口交咁走左去,完全無入廚房幫我睇一睇,最后個意粉遲多大約五分鐘就來,當然係無哂心情食。。。。。