2019-07-15 189 瀏覽
假日同朋友去大埔行街, 佢哋話呢間餐廳有優惠。地點好隱蔽, 原來喺橫行上, 揾到差啲發脾氣,如果唔係訂咗位, 加上附近食肆不是我哋杯茶, 一定放棄唔搵.店舖細細, 都放到幾張4人檯 & 2人檯. 有部份檯會有籃子比客人放物件, 夠細心. 每逄食德國餐必叫豬手, 德國啤酒, 今次再加隻春雞. 杯黑啤易入口. 豬手皮夠脆, 但肉質偏乾,酸菜味道調得到位. 春雞肉質ok嫩, 配菜薯角炸得香脆. 但係, 我哋傾住計慢慢食加上室內冷氣大, 好快所有食物變得又乾又凍. 雖然用餐限時, 但食物咁, 未夠鐘走都無打算再食, 覺得浪費(食物)了!當時入內只有2枱客(連我哋),到走時,餐廳枱仍未滿,亦冇人喺室外等位。