2011-04-17
Book左星期六晚六位. 由於之前睇過食評, 黎前都有d期望. 去到覺得環境都不錯 (我地坐大房角位), 裝修幾靚. 仲有個outdoor area卑一眾煙民出去呼吸. 餐具都幾靚, 但個茶杯好細, 成日要斟, 頗煩.椒鹽九肚魚: 椒鹽唔算香, 但皮薄同夠脆, 不錯.蒜片牛柳粒: 估唔到會有wasabi味. 肉唔算淋亦唔得別香. 普通.肴肉: 太硬. 冇肉味. 差~ 啫啫芥蘭煲: 唔知係d男人餓得滯定點, 呢個清得勁快. 我食時得兩條細的, 香但頗油. 士多啤梨焗肉排: 汁不錯. 味唔會好假. 肉質方面, 我食的兩舊有d位置都韌, 都幾多肥膏.芒果炒鮮奶: 可能係比較遲上, 鮮奶滑但食落覺得淡口, 因為係甜的, ‘送’飯唔得. 齋食好d. 但唔算好好味. 半隻招牌秘制嘉美雞: 皮脆脆地. 肉好滑. 有雞味. 蒸肉餅: 香就香, 滑就滑, 但食得出好多肥肉.另外仲飲左個幾好味的湯. 掛住講野冇細研過...服務ok啦~ 不是高級餐廳的服務. 但都算快手同主動. 在此多謝朋友帶支好的香檳黎. Always appreciated~總結: 食到嘔甘滯每位200其實幾抵, 但係野食算一般. 加上
椒鹽九肚魚: 椒鹽唔算香, 但皮薄同夠脆, 不錯.
肴肉: 太硬. 冇肉味. 差~
半隻招牌秘制嘉美雞: 皮脆脆地. 肉好滑. 有雞味.
蒸肉餅: 香就香, 滑就滑, 但食得出好多肥肉.
另外仲飲左個幾好味的湯. 掛住講野冇細研過...
服務ok啦~ 不是高級餐廳的服務. 但都算快手同主動.
總結: 食到嘔甘滯每位200其實幾抵, 但係野食算一般. 加上唔係好就腳. 未必會返黎了.