2014-06-14
今次都係我第一次黎,當然要從佢推薦既甜品食起,首先叫左一件招牌既綠茶紅豆蛋糕。造型都算係非常獨特既一款蛋糕,首先外面就係一層綠茶味薄卷,包住軟蛋糕既部份,可能因為自己鍾意綠茶,所以外面個層我係好鍾意嫁,因為佢有少少綠茶既香氣之外,仲有一種幾醇既味,質感都幾特別,入口即融,而且個綠茶蛋糕唔會太甜同太膩,加埋非常之香甜既紅豆,食落相當清新,又有唔同既感覺。之後就係一個天使蛋糕。賣相好似好光滑咁,反哂光既黑朱古力,裹面仲有依個朱古力慕斯,由外食到內層,裹面包著既係比較實既朱古力慕斯,朱古力既香同甜味慢慢散出黎,唔會太濃,再加埋依個可可餅底,另外仲有厚身既朱古力醬,鍾意朱古力既人真係要黎試下,仲有D紅桑子果醬,酸度岩岩好,質地同朱古力好似,果醬食落有少少桑子粒,好特別,加埋依個岩岩好平衡到朱古力既濃味,配合得非常好。