唔抵食!麻麻哋!有喙頭冇料到!經過見到有大大隻龍蝦首具,幾吸引又龍蝦又廣島蠔拉麵,有平有貴$69-$99,好似幾荀?不幸中午越來越人蜂湧以至,梗係叫極上廣島炸蠔拼豬骨湯叉燒拉麵成惠$79收錢員下單後就己經客氣咁話要等,但冇講是麵?還是蠔?,好嘢等吓啦,見櫃檯只有收銀員加出餐員,有時間中有個肥仔廚師從廚房走出去幫埋出餐員煮吓麵,頂盡只有3人,中午客人越來越多10多20人點頂?最後連收銀員都要幫手煮麵夾菜,唉!好心公司揾多啲人手想做死人咩?也有可能他們是拉麵師傅還要做埋收銀,洗碗...?!但這2個後生仔都算亂中有序,默默煮無發老脾,待客還可以.先上麵,但炸物額外追加小食或一些需要廚藝的要由1人廚房包辦,全世界都必吃炸蠔,結果2件炸蠔等了20分鐘,我諗住等埋蠔一起打咭,結果連拉麵紫菜也頹了,本來己不多的豬骨湯快被麵索哂,但碗拉麵個樣有縮水糖心蛋,小小櫻花蝦碎,2條幼幼竹荀都幾日式,點知咬口拉麵感覺食梗即食湯拉麵還要是次貨,所謂豬骨湯比味精湯更頹無味白汁,俾佢個樣呃咗😮‍💨烤肉片又乾又硬,好彩隻縮水糖心蛋也甜滑,唯一可取,但炸蠔😤話明極上廣島?!望落深啡色好似燶燶哋,咬下去脆脆硬像刺蝟的碎刺,
有喙頭冇料到極上廣島炸蠔拼豬骨湯叉燒拉麵
炸蠔😤話明極上廣島?
唔抵食!麻麻哋!有喙頭冇料到!
不幸中午越來越人蜂湧以至,

梗係叫極上廣島炸蠔拼豬骨湯叉燒拉麵成惠$79

中午客人越來越多10多20人點頂?
最後連收銀員都要幫手煮麵夾菜,

烤肉片又乾又硬,
好彩隻縮水糖心蛋也甜滑,唯一可取,
但炸蠔😤話明極上廣島?!望落深啡色好似燶燶哋,咬下去脆脆硬像刺蝟的碎刺,又像搽上厚粉的女人,粉醬太厚,估計想加大隻蠔仔?
見到多碟都係咁樣,推測應付唔切睇唔切收唔切火,結果全部一鑊過熟?!不如過用氣炸煱預先調教時間或者加入計時器在後台,

喙頭個樣吸引只可唬人1次
但做人用心實力有料才最重要,

要知道客人上當一次,
下次就不會再吃.
題外話/補充資料: 櫃檯只有收銀員加出餐員,有時間中有個肥仔廚師從廚房走出去幫埋出餐員煮吓麵,頂盡只有3人, 中午客人越來越多10多20人點頂? 最後連收銀員都要幫手煮麵夾菜, 唉!好心公司揾多啲人手想做死人咩?也有可能他們是拉麵師傅還要做埋收銀,洗碗...?!但這2個後生仔都算亂中有序,默默煮無發老脾,待客還可以.
2023-01-04