siuvia
唔打算再去的放題之一
siuvia
2013-09-01
關注
老豆今朝突然心血來潮想一家3口去食個放題開心下。但是日星期五, 仲要臨時臨急book, 咩好野都比人book晒啦。咁就唯有又返去食「大和燒」, 今次已經係第4次去。之前去已經一次差過一次, 經過今次之後, 我諗真係有人比錢請都未必再去。

:)19:30入座, 準時到達。因為book左既關係, 所以去到都唔使等位, 即刻入去就ok~不過事實係未坐滿人, 但都安排唔到卡位, but it's fine。

:) 有個類似經理既女人快速過黎, 叫我地寫一張sashimi先, 其他再慢慢諗, 因為會快d上可以食住先。原先都諗住呢個行為幾貼心, 之後就知道係出事既開始。

:( 叫既食物幾乎所有黎既份量都係3折。唯一只有炸物係黎齊, 仲有無叫既都包埋(除左蝦,一樣係你叫幾多就比個3折你)。食左一個鐘, 其中有約半個鐘係可以完全無食物0係面前。

:( 食物質素非常一般。
燒物:羊架未熟,其他過熟干真真,仲要微溫,熱度同壽司飯相約
炸物:食得落口, 都係唔熱
sashimi: 算新鮮, 三文魚都肥美, 但甜蝦未溶雪有冰
壽司: 算係最有水準既一樣食物, 無特別, 都唔係差, 注意舊飯都唔係細, 真係出面街買壽司
沙律: 同上述食物相比, 真心變為必食食物之一
不過比得呢個價錢仲要免加一, 呢個質素其實都不致於太嬲。

:(甜品每人限點兩個。仲要岩岩上完雪糕, 45分鐘前點既野食先到‥‥‥

:) 雖然食物係差少少, 黎又黎得慢左d, 不過d waitress 都幾nice, 至少見到做野無停手, 對客都無黑口黑面, 追單都無0係客面前不悅你, 我覺得都appreciate ga喇~

我本身唔係鐘意影相既人,不過呢張我覺得唔post真係對自己唔住。認真, 上菜後我係真係未掂就影張靚相先!!!!!!
實際點: 20三文魚、20甜蝦、8鮑片、8魷魚
實際點: 20三文魚、20甜蝦、8鮑片、8魷魚