2017-02-09
原先打算去另一西餐廳晚膳,但事總不能如人願。。。唯有周圍睇吓,揀吓價錢合理又想試吓既餐廳。。。行經被這餐廳門外的餐牌吸引,於是入內試試。朋友怕熱氣叫左豬排飯餐,而我就點左一人冬蔭火鍋,好特別呀希望唔好太辣啦!鍋黎到啦…樣就不甚吸引喇。。。材料看似全都熟,除左果兩片菜不過人不能只單靠外表,一於試試。湯底是偏甜不太辣,但味道還可以,似係用醬開出黎,“傑傑”地,唔啱當湯飲。 唯有用黎焯吓檬粉,而不飲。料就有: 幾條紅色魷魚(煲極都唔縮水)、兩隻蝦(肉質唔錯)、兩片唐生菜、兩隻青口(ok)、好似3粒龍蝦丸(無咩味)、兩條蟹柳及一隻大冬菇,追加一碟肥牛(不太肥)。其間要求員工加點水,但佢豪不吝嗇,攞左冬蔭湯底比我,但我係想溝稀啲湯底食,所以婉拒佢既好意。整體其實都唔錯。但是,上openrice睇番前兩個食評,原來早幾日都係食同一款鍋,發現賣相折然不同,材料份量又不同。唉!只能說不是你的就唔到你。。。希望餐廳能保持水準,唔好咁大落差喇!
唯有周圍睇吓,揀吓價錢合理又想試吓既餐廳。。。
行經被這餐廳門外的餐牌吸引,於是入內試試。
鍋黎到啦…
樣就不甚吸引喇。。。材料看似全都熟,除左果兩片菜
不過人不能只單靠外表,一於試試。
整體其實都唔錯。
唉!只能說不是你的就唔到你。。。
希望餐廳能保持水準,唔好咁大落差喇!