2013-05-07 105 瀏覽
27-4-2013 (Sat)同男友起身後遲遲至出去周圍行,由於待等好耐都等唔到去青衣o既車,於是我o地落荃灣食啲o野先.而前一日o係公司見同事食麻醬腸粉好吸引,於是同男友講,原本我o地想去四阪坊o既德發食,不過佢話呢間都有,咁就呢間啦.我o地o黎到坐低後,男友同亞姐講要兩碟腸粉,一碟要淨麻醬,一碟正常,要多兩串燒賣.亞姐問男友一碟腸粉要點樣?男友再講清楚話走甜醬,點知個亞姐叫o左走麻醬.o黎到時真係錯o左,一碟只有甜醬,一碟有晒兩種醬.我同男友講,亞姐話唔好意思.我話加返麻醬咪得囉,不過佢都係企定定冇反應.然後問我o地重有冇o野要?男友答冇,咁我o地就畀錢,盛惠$24.00.我o地都開餐喇,腸粉好熱,口感有啲實,燒賣同樣實實地,OK啦.

o黎到時真係錯o左,一碟只有甜醬,一碟有晒兩種醬.

2013-04-27
$12.00 (午餐)