2017-11-13
Lunch set $75 包湯粉、飯或撈檬。我試過咁多間越南嘢,呢個價錢可以喺其他地方食到高質素同好味嘅越南粉,睇報紙又話佢係北美風,正正係我想搵嘅,所以我好有期望。我叫左生牛肉湯粉,份量嚟講d 粉算多,但肉好少,個湯偏鹹同唔夠香,基本上除左鹹味之外食唔出其他味,可以話係最大敗筆,而d 粉又偏硬。最ridiculous 係張枱墊介紹配越南粉嘅唔同香葉,我以為間野好正宗,同埋好注重推廣正宗食法。點知上菜時淨係上左碗黃嘅芽菜(換完都仲係黃),辣椒同青檸,我問佢有冇香葉佢先肯比我,仲話因為唔係人人都鍾意所以係唔會主動比你,要問先有,跟手問我碗芽菜係咪即係唔要 🙄,我唔知點解問佢拎香葉會代表我唔需要芽菜lor。同埋有d 比佢平嘅地方都會自動比d 香葉,佢咁講我覺得佢真係好小家。仲有,雖然佢d 香葉成杯比你好似好多咁,報紙又話八款香葉任加,但其實得三款,連mint 都冇,同埋咁大杯一定係recycle比其他枱用ga la, 咁咪掂過哂傳嚟傳去?味道唔夠好又小家,$75 大把options, 我唔會再嚟幫襯。
生牛肉湯河