2012-01-26 9 瀏覽
今日去左藍田拜年,年初三,見到呢間店舖有開,裝修幾好,野食又唔太貴,就去左呢一間意八食lunch~因為menu上面無咩意粉的菜色,所以就選了「九州叉燒讚岐湯拉麵」。落左單之後,5-10分鐘到就有野食了,因為人多,咁都要俾d時間煮野食~食拉麵前,當然要試下個湯,我選左豬骨白湯,另外仲有辣地獄湯同自家制蕃茄湯。豬骨湯飲落好足料,有好多玉米,紫菜,一隻新鮮美味的熟蛋,仲有香甜的白蘿蔔...到試食個麵...雖然menu寫手打拉麵,食落去d麵都好彈牙,有咬好,都沒有鹼水味,好食!仲有個叉燒,我最怕食叉燒難咬,但這個好鬆軟,好好食~整體泥講,在咁凍的天氣下,$41食到咁好食的麵,都可以去試食下~因為$41蚊唔係套餐,如果飲野要另加錢,飲品半價,不過如果飲品可以平d,咁就好了~
仲有個叉燒,我最怕食叉燒難咬,但這個好鬆軟,好好食~

因為$41蚊唔係套餐,如果飲野要另加錢,飲品半價,
不過如果飲品可以平d,咁就好了~
2012-01-25
15 分鐘 (堂食)