2018-05-23
大熱天時梗係要搵返D飲品消下暑旺角咁多台式飲品..搵間有質素又抵飲嘅都有排等今日巧遇小茶堂 人唔太多,價錢又合理難得平時唔飲甜嘢,又鐘意咬珍珠嘅朋友一眼揀到心儀飲品就試下佢啦紅日多人就預左 可能間鋪尚算新 店內只有3個員工做嘢 (收銀+煲茶/珠+整茶) 要等返3,4個字都好合理等嘅過程見住員工整出黎嘅飲品外貌好靚, 好吸引就更期待快D試下🤓拎飲品嘅時候 員工會提醒要攪勻先飲黑糖珍珠烏龍茶王奶茶有掛杯嘅黑糖小圓山抹茶拿鐵就一層抹茶一層奶咁拎起有少少唔想搖散佢嘅感覺🙈搖勻之後雖然外表普通, 但飲落就覺得好好飲小圓山抹茶拿鐵($23)抹茶味啱啱好 好香 好滑嘅感覺停留响口就算隔一陣再飲都唔會有抹茶沉澱飲晒成杯都唔會覺得有粉粒keep住香滑感覺直到飲晒為止黑糖珍珠烏龍王奶茶($24)因為見有唔少人都揀有珍珠, 朋友開左佢杯茶就偷左佢一啖飲飲落雖然茶味唔係好出但係D珍珠唔會太甜, 好咬之餘仲有好香嘅黑糖味珍珠煲開一粒一粒 唔會一啖啜左一堆入口朋友平時好怕太甜 飲到最後都無埋怨過到最後幾啖都仲有珍珠俾佢一路飲 一路咬證明呢杯飲品對佢黎講完全合格睇黎下次去開個邊又多一間飲品可以encore lu~
旺角咁多台式飲品..搵間有質素又抵飲嘅都有排等
今日巧遇小茶堂 人唔太多,價錢又合理
拎飲品嘅時候 員工會提醒要攪勻先飲
黑糖珍珠烏龍茶王奶茶有掛杯嘅黑糖
小圓山抹茶拿鐵就一層抹茶一層奶咁
拎起有少少唔想搖散佢嘅感覺🙈
搖勻之後雖然外表普通, 但飲落就覺得好好飲
小圓山抹茶拿鐵($23)
抹茶味啱啱好 好香 好滑嘅感覺停留响口
就算隔一陣再飲都唔會有抹茶沉澱
飲晒成杯都唔會覺得有粉粒
keep住香滑感覺直到飲晒為止
黑糖珍珠烏龍王奶茶($24)
因為見有唔少人都揀有珍珠, 朋友開左佢杯茶就偷左佢一啖飲
飲落雖然茶味唔係好出
但係D珍珠唔會太甜, 好咬之餘仲有好香嘅黑糖味
珍珠煲開一粒一粒 唔會一啖啜左一堆入口
朋友平時好怕太甜 飲到最後都無埋怨過
到最後幾啖都仲有珍珠俾佢一路飲 一路咬
證明呢杯飲品對佢黎講完全合格
睇黎下次去開個邊又多一間飲品可以encore lu~