疫情反覆😓收緊防疫措施🤷🏻‍♂️又再次禁晚市堂食🤦🏻‍♀️在元朗做完要事,不如趕來吃個下午茶...當作提早晚餐🤨入座後,想起曾幾何時...? 又似曾相識...🤔原來另一半話...🙄我們曾經到訪過此店😅應該已是數年前了🤭怪不得沒什麼印象,餐牌都完全唔同了,茶餐A至E系列...🙄選擇多得眼花繚亂👀🤯🥴😅原來"台灣麵"又不是只得台灣麵食🧐總有一款會啱口味吧!選了香煎豬扒飯(咖哩汁)配港式熱奶茶,咖哩汁傑撻撻撈唔到落啲飯🤨相信係個芡汁凍咗唔夠熱?反正 就係唔想啲飯沾滿汁,所以才叫汁分開上,豬扒就冇乜特別,普通茶餐廳煎豬扒咁啦😒幸好杯奶茶都可以嘅🤭☕香濃、夠茶味👍🏻😅另一半就選雙併厚多士(花生、朱古力)加配酸辣湯麵(+$8)😳又估唔到加配🍜份量也不少😵👏🏻酸辣度一般...不算太辣、可以接受,厚多士都👌🏼夠香脆🧐😋吃完時間剛好👍🏻埋單走人...見樓面正執拾近門口餐桌及準備轉做外賣位置,收銀處前也擺放了外賣餐單😐沒晚市堂食對做餐飲行業確實很艱難,希望疫情能盡快過去,快快回復正常生活!🥺🙏🏻

香煎豬扒飯(咖哩汁)

雙拼厚多士(花生、朱古力)

下午茶
雙拼厚多士(花生、朱古力)