2018-06-17
去聽演唱會前最好就係喺尖東食飯先,食完行去紅館就啱晒!呢間車仔麵又係朋友介紹,話好好食,所以試吓啦!排隊戈陣姐姐畀左點餸紙我地先填好,填好左會即刻收。每樣餸都唔同價錢,款式比較特別,原來車仔麵都有分子料理!排左15分鐘左右就有位,坐低唔夠3分鐘已經有野食,好快!不過原來全部餸都係分開上,唔怪得咁快!先講兩個湯底,一個係瑤柱濃湯底,瑤柱味好香,感覺好滋補,另一個係黑松露湯底,個人認為黑松露可以再濃d。肥牛肉 ⋯ 甜甜地,酸酸地,算稔,無特別龍珠甜酸齋 ⋯ 綠色粒粒味道似奇異果?甜酸齋細細粒,脆脆地,但唔夠酸黑松露芒果分子蛋 ⋯ 無睇介紹以為真係隻蛋,原來係入面有芒果汁既野,穿左塊膜就真係飲緊果汁咁,好特別口水雞中翼 ⋯ 雞翼本身無咩味,全靠上面既辣醬,尚可以總括而言,呢度價錢比出面貴,雖然款式新穎,但我都係鍾意傳統車仔麵多d!😁
肥牛肉 ⋯ 甜甜地,酸酸地,算稔,無特別
口水雞中翼 ⋯ 雞翼本身無咩味,全靠上面既辣醬,尚可以