2023-01-26
🧧年初三去左旺角雅蘭中心既牛角buffet食燒肉,平時好多人排隊,所以充滿期待嫁😆今次我地差唔多6點到,等左15分鐘左右就有位啦。入到去煙霧離漫,空間狹窄😌第一感覺已經有啲扣分啦。可能食客太多,服務質素就麻麻地啦,置物籃問左2次先有😌 小編👩🏻👩🏿🦱🧑🏻🦱第一次食牛角buffet,喺選擇困難症嘅影響下我地決定跟前面果位啊姨既選擇揀LV3套餐。另外,book位有最低消費,只可以選擇LV4以上既套餐 。想book位既朋友要留意啦(可能全世界都我地唔知道😆)。 我地覺得揀LV3都夠食架啦,包括澳洲同美國嘅和牛,豬肉,雞肉,海鮮同炸物等等。另外有飲品區,熱湯,甜品同泡菜沙律等都係自助嘅。飲品方面選擇唔多,都係一般汽水同綠茶。 禁講返食物質素啦,真係麻麻地🙈牛肉無乜牛味,不過唔難食既。內臟方面,雞肝,牛舌其實都幾好食,大腸就普普通通啦。因為小編冇乜牙力,所以就冇食雞腎啦😆牛油金菇同埋麻油蒜頭都還可以既。炸物除左炸雞同雞翼外,其他都覺得係食緊一堆粉😆章魚小丸子入面啲粉漿會流返出嚟,仲要一粒章魚都冇(定係得我地嗰粒係咁啊😅),至於牛角飯有啲乾。仲有燒菠蘿甜唔甜就睇運氣啦😆第一輪有幾件都
禁講返食物質素啦,真係麻麻地🙈牛肉無乜牛味,不過唔難食既。內臟方面,雞肝,牛舌其實都幾好食,大腸就普普通通啦。因為小編冇乜牙力,所以就冇食雞腎啦😆牛油金菇同埋麻油蒜頭都還可以既。炸物除左炸雞同雞翼外,其他都覺得係食緊一堆粉😆章魚小丸子入面啲粉漿會流返出嚟,仲要一粒章魚都冇(定係得我地嗰粒係咁啊😅),至於牛角飯有啲乾。仲有燒菠蘿甜唔甜就睇運氣啦😆第一輪有幾件都甜既,第二輪就有啲酸同硬啦。
🔺總括而言,CP值唔高。價錢偏貴,食物質素味道一般。我地唔會有想再encore既感覺😆