2008-04-18
擒日食晏約三個舊同事一齊去食呢間, 平時就成日都經過開就係唔知點解都試過佢喎, 當我去到既時候問帶個阿姐我地已經有3個人但係佢話要齊人先可以安排入座, 平時等位都係話過半人數就可以入座架啦, 所以拿拿聲打比個係灣仔既同事問佢到未好彩佢已經人在中環啦, 入到去其實有幾既空位但係佢就係都唔肯比人入坐, 有時規矩就死既人係生架嘛都唔識得轉彎既, 入到去睇下佢個餐牌其實唔係好多選擇所以都係揀拉麵餐食:我個係 : 炸雞豬骨拉麵餐 ~ 先講炸雞係一般既貨式至於個拉麵就好大碗個湯底都唔錯, 不過我唔鐘意佢放芽菜, 麵質都算彈牙仲有兩塊日式叉燒比你, 反而我好欣賞佢個叉燒食落去唔會好"鞋烚烚".舊同事A : 餃子豬骨拉麵餐 ~ 個麵同我個一樣唔駛點講啦, 至於個餃子都係一般貨仔囉, 我諗係邊一間日本鋪頭都食到呢個水準.舊同事B同C : 醬油拉麵~我試過佢地個湯底比起豬骨係濃不過相對都咸同埋佢都唔係叉燒而係肉碎.總抱講試過就算架啦個價錢又唔係平喎, 呢百幾去食第二樣好過.最後比個多樣貼士你地去食呢間小心waiter 因為我就係好唔好彩咁比個waiter 同我加茶時倒潟攪到我半條褲都濕晒.