餐廳: 心美小廚 (喜利佳工業大廈)
資訊:

2023-03-11 1017 瀏覽
呢排夜晚都係凍凍哋,咁啱又入咗火炭嗰邊探朋友,見附近有間心美小廚有煲仔飯食,一於去試一試😎😎。餐廳裝修就無乜特別㗎啦,始終工廠區唔會話有啲好有特色或者好靚嘅餐廳。不過一入到去就發覺啲員工/老闆都幾家庭式嘅感覺,有一種人嘅感覺🥰🥰揀咗陣,決定嗌個咸蛋肉餅煲仔飯加臘腸。餐廳阿姐俾咗個例湯我哋,本身無乜期待,但又真係無味精得嚟又夠味👍煲仔飯上到枱,阿姐好細心地幫我淋完豉油後再問要幾多飯焦,重千叮萬囑唔好自己開蓋😂真係好細心。煲仔飯入口好香,個肉餅淋得嚟又唔會一patpat,唔錯。同埋個臘腸甘香唔膩。🤤另外,我哋仲叫咗個灼菜,不過就不過不失啦。總括而言,煲仔飯真係推薦心美小廚,拍得住啲所謂好出名嘅專門食煲仔飯嘅地方,如果嚟開火炭,不妨嚟試一試👌

2023-03-02