大部分原料都系新加坡直送,完全貼近原口味😝恰逢18週年,更加衝鴨😉🍚新加坡海南雞飯嫩滑嘅白切雞搭配香味濃郁嘅米飯,十分開胃😍就呢個米飯已經唔簡單,食起身超香,好奇問咗點整,原嚟將雞油、姜、蒜炒過一齊煲🤫今天咁啱系雞髀,肉質嫩滑大塊,三款醬汁自行搭配,簡單而美味嘅口感讓人無法抗拒🤤🍜星洲海鮮叻沙獨特新加坡風味嘅海鮮叻沙湯底一嚟到聞到就流晒口水🤤非常小細節嘅一點,蝦線處理得好乾淨,並且配料唔少,好鬼抵贊😸🍞傳統咖椰土司+半熟蛋吐司中間夾著咖椰醬同冰冷嘅黃油,喺口入面融化混合,仲真冇話,多咗咖椰醬口感都豐富咗🤤推薦搭配半熟蛋,嫩滑嘅蛋白包裹著半流動嘅蛋黃,根據自己口味加入調料,完完全全馬拉風味,足不出戶就可以嘆到嗰邊嘅地道早餐😋☕拉茶啱好睇到咗拉茶過程,同香港奶茶有d唔一樣,靚仔喺眼花繚亂嘅表演中形成咗拉茶嘅基礎,然後根據我嘅口感加入煉奶同花奶,增加甜味同順滑感,最後仲有個燙杯既細節,保持溫度更長,能夠感受到熱辣辣既口感🥰細節方面真係好加分,唔單止體現喺出品方面,去嘅時間比較夜沒乜嘢人,剛好社牛可以同人哋傾偈,都會盡量回答我好奇嘅問題😜冇表現出唔耐煩👍🏻話話蛋糕櫃上面除咗直送嘅咖啡,仲有直送

🍚新加坡海南雞飯

🍜星洲海鮮叻沙

🍞傳統咖椰土司+半熟蛋

☕拉茶

話話蛋糕櫃上面除咗直送嘅咖啡,仲有直送嘅咖椰醬,可以自己翻屋企喐手🤩