2017-05-28 211 瀏覽
朋友仔想食泰菜,有行到攰想搵間坐得耐啲舒服啲既。就去試吓呢個呢個裝修其實似美國野多啲,帶位妹妹都幾細心其實執緊枱好快就有位,佢都自己幫我地按埋票先,好有禮貌笑容好。坐低打開餐牌有啲餐但係我哋散叫。見到有飛天時蔬$18就叫左個,冬陰公明爐烏頭、蝦柚子沙律、泰式雞肉炒河。menu內飲品選擇唔多,見到柗上面有啲特別嘅餐牌,有特飲薄荷青檸梳打就試下。飲品有幾塊新鮮薄荷葉要自己篤先出薄荷味好淡,青檸梳打檸底味就好勁,賣相靚又大杯幾好飲。先上個菜⋯⋯勁細碟⋯⋯心諗$18係咁上下架喇,賣相就一般用個小小的煎鍋上菜。有啲蒜蓉係個底度,味道正常嘅大份量真係少。蝦柚子沙律啲蝦幾多爽口,但柚子好碎唔夠辣。雞肉炒河無乜肉既幾大碟,唔是金邊粉或泰國棵條,係幼河粉又無魚露味青檸味所以唔多泰式feel😂。烏頭賣晒變爐魚,條魚包粉炸過🙈屈住響個長方形淺身鐵盆,有啲瓜粒粉絲番茄墊底,湯味係冬陰公味既,但似用粉開唔是煲出黎。條魚好老⋯⋯成件事好唔泰國。價錢唔貴坐得舒服服務都唔錯。當fusion咁食唔好當泰菜😂埋單$400
薄荷青檸梳打
飛天通菜