2018-12-05
呢間咁有風格嘅餐廳,都bookmark左好耐㗎啦!連餐廳名都咁特別,秋香即刻令人聯想到廣為人知嘅唐伯虎點秋香😆連門面嘅裝修都極少見入面嘅裝修都幾有格調《燒大蝦》$45呢個建議大家用口剝殼,因為多數味集中左係殼上面~《燒牛舌》$84牛舌同一般牛舌口感唔一樣,比一般牛舌多左小小軟稔,似牛肉同牛舌之間~《燒牛粒》$88燒牛粒好好食!!牛味重而且燒得岩岩好,鎖住晒肉汁😋《免治雞肉棒》$42呢個係我最鐘意!!從來冇係其他舖見過同樣食物,雞肉棒唔單只係雞肉整成,仲有少少打碎左既雞軟骨!令整體口感更加豐富,有啲脆脆嘅可以咬下,點埋加咗生雞蛋嘅甜豉油,一流😆😆老闆根據我哋嘅口味為我地推薦左兩款唔同嘅手工啤,特別喜歡其中一個有茶嘅味道👍 果枝就算放亂左都唔會苦,茶味反而更加出添!$68/1《粟米沙律》$68雖然佢話就話係沙律,但佢係辣辣地,有啲似spicy masala corns既味,我自己就好鐘意呢隻甜甜辣辣嘅味喇😛《白鱔煲仔飯》$168呢個煲仔飯基本上係必嗌之選🤩🤩白鱔厚肉,而且唔係淨係得個淋字,白鱔肉質爽彈,加埋生蛋黃真係Lam lam利~呢個飯我比100分!《燒大啡菇》$26上面有好多唔同嘅調
連門面嘅裝修都極少見
入面嘅裝修都幾有格調
《燒大蝦》$45
呢個建議大家用口剝殼,因為多數味集中左係殼上面~
《燒牛舌》$84
《燒牛粒》$88
燒牛粒好好食!!牛味重而且燒得岩岩好,鎖住晒肉汁😋
《免治雞肉棒》$42
《粟米沙律》$68
《白鱔煲仔飯》$168
呢個飯我比100分!
《燒大啡菇》$26
上面有好多唔同嘅調味,蒜頭同埋辣椒片等等,再加上燒一燒迫晒菇汁出嚟,非常惹味!🤪
《燒茄子🍆》
竟然唔記得咗幫佢影獨照,燒茄子側邊仲有幾款唔同嘅鹽同調味,可以根據自己嘅口感揀番~
其實本身都好入味㗎啦😛
呢間餐廳除左嘢食環境靚,連老闆都好靚仔,有小小金城武feel!🤣又好客~一定會再黎!