2021-05-02 564 瀏覽
呢個唉其實唔係比呢間餐廳嘅,而係比我嘅😩自己又唔做功課,人哋公眾假期休息呀。又唔想去附近求其揀間,想搵另一間大排檔又揾唔到 ,唯有搵間懷舊冰室啦!其實佢翻新左唔算太懷舊。已經下定決心要食佢嘅招牌蛋撻、菠蘿包同埋奶茶 ,只係猶疑飲凍定熱嘅奶茶,因為已經行左好多路出晒汗,suppose係應該飲凍奶茶嘅⋯因為我堅持唔可以飲凍野,除非嗰度冇冷氣🤪總結係菠蘿包冇乜特別,同我出面食$3.5一個冇乜分別,呢度要$8酥皮蛋撻都算好味嘅,係遺憾我嗌早咗,應該等杯茶嚟咗先嗌,啱啱見佢有一盆熱辣辣攞出黎,雖然我食嗰件都有少少少暖嘅。價錢偏貴嘅一間冰室,因為坐落跑馬地,同埋因為好多明星幫襯過囉!

「奶茶」「菠蘿包」「蛋撻」