人年紀越大,體重就越難控制,所以為左將來幾十年嘅健康著想,無論點忙都好,都要抽啲時間做運動。於是乎,J、我同埋「Mac」約定每逢週末都要打吓波,出一身汗。世事又那有咁完美,伴隨而嚟嘅就係打波後一齊去食好嘢。與其話減肥,不如話減慢增磅嘅速度。是晚阿Mac好想食越南嘢,所以黎左e道越南野响幾乎唔駛睇餐牌嘅情況下,阿Mac已經叫咗幾樣嘢,包括「香茅雞翼」、「烤豬肉撈檬」、「菜」、「香芧叉燒紅米飯」等。「香茅雞翼」入面嘅主角唔係雞翼,而係釀在雞翼上面嘅配料。,縱使唔健康,但我地都忍唔住手咬多幾啖;「香芧叉燒紅米飯」, 香茅叉燒 第一次吃 , so far 感覺唔錯 , 叉燒香口 ~ 特別之選價錢每人食咗$45,超平,食越南嘢,呢度依然係一個唔錯的選擇。

是晚阿Mac好想食越南嘢,所以黎左e道

2010-05-23