2018-04-29
呢排睇到好多雜誌有報導呢間餐廳~話係麻瓜迷必來嘅Cafe Shop😆😆,我呢D麻瓜當然要去朝聖啦~所以呢,我就早兩星期打去book位,當然要request 一D影相位來坐啦😁😁。打去book果時D哥哥話幫我地安排,實在太好了👍🏼👍🏼。一來到門口就見到第一個影相位,當然要影相先啦~😆😆坐低當然要睇下有咩好食啦~😋😋,之前我食過一D主題餐廳,都係好睇唔好食,所以呢次到係抱著唔好太大期望就唔會有太大失望的諗法去食😂😂,但點知又超付我想像啵~都幾好食👍🏼😋我地一共叫咗兩個意大利飯,一個意粉,一個沙律同埋4杯飲品。先來講下D意大利飯先: 呢個叫跳跳菌(個名都改的好有心思吖😍),其實佢係一個牛干菌義大利飯,如果係鍾意食牛干菌的話呢,呢個應該幾啱你食啦~一入口就食到濃濃個牛干菌味道,加上義大利飯汁的黏黐,都算係幾好食嘅,但因為我同我朋友都係第一次食牛干菌,到覺得有似中藥嘅味道,所以到係覺得一般般🙈🙈。跟住呢個義大利飯係:路莫斯 ,其實就係芝士蜆肉蘑菇義大利飯,呢個呢算係大路野~好難煮得唔好食嘅,唯一美中不足嘅地方就仔蜆肉太少了🙈🙈,鍾意食蜆肉可能就未能滿足🙈~跟住呢就係沙律 :豆芽教授秘製沙律 ,其
一來到門口就見到第一個影相位,當然要影相先啦~😆😆
我地一共叫咗兩個意大利飯,一個意粉,一個沙律同埋4杯飲品。
先來講下D意大利飯先:
跳跳菌
跟住呢個義大利飯係:
路莫斯
跟住呢就係沙律 :
豆芽教授秘製沙律 ,其實就係牛油果蕃茄沙侓。呢個真心推介,好好好食~沙侓菜新鮮加上牛油果鮮甜同埋酸酸地甜甜地個番茄,仲有D橙,同埋一D不知名的汁(算我真係食唔出係咩汁),大家夾埋一齊非常地夾😋😋🥗,可能都係D食材新鮮掛~真心好食😆👍🏼😋
其實仲有一個意粉嘅,但因為太肚餓嘅關係,食咗先發現冇影相🤦🏽♀️🙊,佢叫 :挪威脊背龍,其實就係 芝士腸番茄意粉。總體來講就一般般,冇咩特別😂😂
豆芽教授秘製沙律🥗
仲有飲品:
我叫嘅係吐真劑,就係青蘋果乳酸飲品,可能對於我呢D麻麻飲甜野人,就覺得有D甜,但乳酸嘅味道都飲得出,如果可以多D乳酸味就好啦😂🙈~
另外一杯係愛情魔藥,其實同我杯野差唔多,只不過將青蘋果轉咗士多啤梨。完。😂😂
仲有兩杯係花茶來嘅,因為朋友病嘅關係,我就無試飲啦😷😷🙈。
吐真劑&愛情魔藥
食飽飽就當然去下影相為啦~
呢度D姊姊哥哥會幫你影埋相架,仲要係主動嘅tim,超讚吖👍🏼👍🏼
呢日食飯被安排係呢度坐,正正就係我想座嘅影相位吖,超好彩吖,其實仲有D小貼士嘅:就係你越多人去呢,坐到呢D位嘅機會就大嘅~😆😆
仲有D魔杖俾你攞住影相架~
總體來講:主題cafe就係做得唔錯,用嘅食材新鮮,影相位多,呃Like一流,都算幾好👍🏼👍🏼。可以再去,下次再食其他食品🤓😋。