傻龜醬
哇!呢個豬牛層層疊真係震撼到爆!
傻龜醬
2025-11-26
關注
喂!各位食肉獸注意!如果你自問係無肉不歡,兼且鍾意挑戰視覺同味覺極限,咁「酒矨倘賣嘸」呢個「豬牛層層疊」,你真係要嚟會一會佢!我同朋友見到隔離枱嗌緊,個個「嘩」一聲,我哋都即刻跟隊嗌,果然無令人失望!

一上枱,個氣勢真係贏晒!真係「層層疊」㗎! 唔係改個名呃你,係真材實料將厚切煙肉、五花腩片、安格斯牛肉片,一層一層咁疊到成座小山咁高,視覺效果絕對係100分!未食已經要拎手機出嚟瘋狂打卡,個賣相霸氣到呢!

講返味道,呢個層層疊最正嘅地方,就係可以一次過滿足你三個願望!首先係煙肉,烤到邊位脆卜卜,鹹香十足,啲油香係咇出嚟!跟住到五花腩片,肥瘦均勻,燒完之後油脂融化,入口即化,個種邪惡嘅甘香真係無得頂!最後壓軸係安格斯牛肉,肉味超級濃郁,軟嫩得嚥又帶點咬口,唔會韌,證明火候控制得啱啱好!

你知啦,通常食燒肉,好易會膩㗎嘛!但係餐廳好細心,底層鋪滿咗吸咗肉汁同油份嘅洋蔥絲同芽菜,夾住啲肉一齊食,味道即刻變得清爽,不知不覺又食多幾塊啦!

老實講,食呢個層層疊真係極度有罪惡感,但個種大口吃肉、充滿油香同肉汁嘅滿足感,真係值得你放肆一次!份量足夠三至四個朋友分享,一邊飲返杯啤酒,一邊將唔同嘅肉夾埋一齊食,個種滋味同口感豐富到震,絕對係今晚嘅高潮!

「酒矨倘賣嘸」呢個豬牛層層疊,絕對係肉食愛好者必點之作!由賣相到味道都無得輸,係會令人食過返尋味嗰隻!強烈推薦你哋嚟挑戰下呢座「肉山」!