餐廳: Lamees
資訊:

要喺生活入面尋找旅行感🧳,不時去吓特色餐廳都係一個好好嘅方法~ 前幾日去咗主打地中海菜𝑳𝒂𝒎𝒆𝒆𝒔,無論係餐廳嘅環境,特色菜式,定係播緊嘅個首西班牙文嘅「我的心裏只有你沒有他」,都營造咗濃厚嘅異國風情😆➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒐𝒔 𝑩 𝑳𝒂𝒎𝒃 ($120)鷹嘴豆泥造型自然地融入小碗中,形成一個兜嘅形狀,老闆更特別溫提我地每一啖都要蘸多啲,因為份量真係幾多~ 醬料質感好軟滑creamy😋 羊肉粒混入咗少少果仁碎,口感豐富左👍🏼 裝彼得包嘅小盆亦有加熱,令包包更保溫,細心!➿ 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑴𝒖𝒔𝒔𝒆𝒍𝒔 500𝒈 ($235)蒜香味🧄同香草味味道平衡,加入少少檸檬🍋嘅酸味,總之就好味啊🤤😆 青口粒粒都煮得幾入味,份量都多👍🏼➿ 𝑨𝒓𝒏𝒂𝒃 - 𝑹𝒂𝒃𝒃𝒊𝒕 𝑳𝒆𝒈 ($220)第一次初嚐😛 覺得同雞肉質感有啲似,脂肪含量比較低,配上薄荷蕃茄醬料🍅 幾夾~ 幾鍾意幼長印度米嘅咬口!➿ 𝑲𝒂𝒏𝒂𝒇𝒆𝒉 ($105)都係第一次食到呢款源自中東同地中海東部嘅甜品😆 脆脆嘅酥皮形成薄餅形狀,包住甜芝士🧀️ 所以會有少少拉絲嘅效果,上面就鋪滿開心果碎,整體唔會好甜,適合3-4個朋友一齊開心些牙😆

➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒐𝒔 𝑩 𝑳𝒂𝒎𝒃 ($120)

➿ 𝑨𝒓𝒏𝒂𝒃 - 𝑹𝒂𝒃𝒃𝒊𝒕 𝑳𝒆𝒈 ($220)

➿ 𝑲𝒂𝒏𝒂𝒇𝒆𝒉 ($105)