2020-06-02 991 瀏覽
一改再改,今天終於來荔枝角與banker友好第一次會面(電話傾得多,但未見過),原想有機會請食飯,以謝工事上勞煩之恩,點知未搶就輸了,在這再次多謝!!🙏🏼店鋪位處地下,有小量吸煙露天座荔枝角區這個氣派裝修算收貨有多《煙雞胸牛油果煙肉沙律》(冇份試)賣相正常,starter份量算可以。《甘筍薑椰子湯》 湯的顏色鮮豔,中間白色圈,就是椰漿畫上,搶眼美觀,口感有點兒像南瓜湯比濃厚, 略嫌薑味比甘筍味重,有點兒辣,個人覺得一般般。《 烘燶嘅麵包》 有向服務員反映,暗示想更換,回應表達意思,件件都係係咁嫁😢(冇辦法唔扣分)《燒美國肉眼扒伴薯條沙律配洋蔥汁》Set Lunch $178 - 3 course+coffee/tea(都係冇份試,但佢食唔晒,不過唔好意思叫share😅來試菜) 屬於薄身那款,但算大塊,開頭我以為朋友叫的是medium well,眼見有點兒生,似medium rare, 但朋友冇投訴,可能我聽錯。《 香煎鱸魚配西班牙辣肉腸及薯蓉》Set Lunch $148 - 3 course+coffee/tea落單時有要求服務員說,不要薯蓉可否轉菜底,他有點兒支吾以對,不太想做 s

店鋪位處地下,有小量吸煙露天座

荔枝角區這個氣派裝修算收貨有多

《煙雞胸牛油果煙肉沙律》(冇份試)
賣相正常,starter份量算可以。

《燒美國肉眼扒伴薯條沙律配洋蔥汁》

《 香煎鱸魚配西班牙辣肉腸及薯蓉》
落單時有要求服務員說,不要薯蓉可否轉菜底,他有點兒支吾以對,不太想做 special,我說如果不能更換,就不用上薯蓉給我了。最後上枱都有比幼身蘆筍作菜底👍好味香甜,如果再爽口一點更好, 雖然態度麻麻,但沒有敷衍我,有同廚房講,就算Lunch Time廚房亦有彈性配合。
味-皮香小脆,肉質不嚡但也不算滑,欠juicy,辣肉腸酸中帶小小辣,配搭清新,炎夏不錯之選,份量足夠,不用擔心沒有澱粉質會不飽,除非你好大食😉

《Dessert》行貨(可能係交貨番嚟)

食物賣相=(滿分20) 17
食物味道=(滿分20) 13
服務質素=(滿分20) 11
裝修整潔=(滿分20) 16
性價比率=(滿分10) 6
回頭指數=(滿分10) 7 (未試招牌菜)
總評分(滿分100)70分
2020-06-01