2017-01-06
星期日同家人想食上海嘢,結果去好評多的這間三分俗氣,點知。。。食完又覺得openrice食家們欺騙我。。午餐叫左兩個A+B餐,主菜加小食,送飲品,再另外加兩個小食。1. 擔擔刀削麵 ($32) + 小龍包(3隻 -$20)擔擔麵夠多花生醬,味道夠濃,略嫌咸;麵質喜歡有質感咬口的麵。小龍包好多汁,肉質正常👌🏻2. 雞扒菜飯($33) + 小龍包(3隻$20) 雞扒 油 ;菜飯 油係咪上海嘢係甘。 。 無理由會甘的3. 涼拌雞絲粉皮($48)夠多麻醬😂粉皮都好食的👌🏻但離個菜式應該唔會差得去邊?除非有人同我講 粉皮係佢地自己整,甘我就對離間嘢改觀。否則絕不推薦😂之後到一碟 上台後想反枱的菜式4. 韭菜餅 ($30)點解 點解可以同我想像中差甘多。係咪有味餸係韭菜炒蛋,為響應環保,所以用離味餸整個餅,混水摸魚?意想不到再用春卷皮包住離味餸。 。 。 油到呢,又無韭菜味,離譜的係蛋味都無負分的韭菜餅。定又係我唔識嘢?點解可以甘多好評。總括離講真係below average
1. 擔擔刀削麵 ($32) + 小龍包(3隻 -$20)
小龍包好多汁,肉質正常👌🏻
(前) 小龍包
雞扒 油 ;菜飯 油係咪上海嘢係甘。 。 無理由會甘的
雞扒菜飯
夠多麻醬😂粉皮都好食的👌🏻
涼伴雞絲粉皮
4. 韭菜餅 ($30)
點解 點解可以同我想像中差甘多。
(前) 韭菜餅;(後)擔擔刀削麵