2023-08-21 156 瀏覽
見咁多好評,就去食個晚餐試下。單拖一個,有張近門口四人枱坐咗兩個人,負責收銀嘅男士(可能係老闆)招呼我坐埋去。叫咗個咖喱牛脷飯加凍奶茶,坐隔離嘅兩個人無耐食完埋單走咗,換咗對情侶坐低,坐吓坐吓個女人不斷向我迫過來,我望咗眼,然後個女人話滴水要換位,我先見到個女人果邊張長櫈放咗塊抺枱布吸水間舖得幾張枱,食飯時間根本無位調,我唯有坐歪d,個女人就猛話呢個位成日都係咁,似乎係熟客,知道間舖成日都唔整(但難得竟然咁都繼續幫襯)。無耐我個飯嚟到,諗住費事迫住,嗱嗱臨食完就走,食食吓隔離對情侶個男人就話有水滴落條頸,然後,我食咗一半嘅咖喱就有水滴咗落去,彈到d咖喱成枱都係,完全係睇到都唔開胃 — 大佬,你間舖d冷氣水周圍都滴,係咪叫d客要開遮食飯呀?你叫開遮都仲好喎,家陣d廢水兜頭滴落d嘢食度,叫人點食?!我即時推開碟嘢放棄食,我同個侍應講d冷氣水滴咗落去,個侍應話換過俾我,我話唔使喇,你哋整好個冷氣好過,然後對情侶就再同收銀個男人講要換位,話「你哋呢度越滴越嚴重,頭先先滴落我哋條頸,又滴咗落呢個小姐條餸度呀!你哋都唔整嘅!」可想而知,呢個問題存在咗幾耐。但最估唔到嘅係,個男人竟然只係話:「呀,係

)。

,然後,我食咗一半嘅咖喱就有水滴咗落去
我即時推開碟嘢放棄食,我同個侍應講d冷氣水滴咗落去,個侍應話換過俾我,我話唔使喇,你哋整好個冷氣好過,然後對情侶就再同收銀個男人講要換位,話「你哋呢度越滴越嚴重,頭先先滴落我哋條頸,又滴咗落呢個小姐條餸度呀!你哋都唔整嘅!」可想而知,呢個問題存在咗幾耐。但最估唔到嘅係,個男人竟然只係話:「呀,係呀?今日滴得犀利d….唔好意思吓…」
咁即係點?唔使整?你今日唔好彩啫?定冷氣水d菌食咗可以強身健體?

總括一句,無下次

2023-08-21