-呢間比較日本風,裝修全部都係木家具,menu 上面都有中英日文對照,連IG都有寫日文。飲品方面,發現有好多抹茶製品,甜品方面有卷蛋,食物方面都係日系風。Long Black詢問之後都唔知道House blend屬於咩豆,但店員話偏向比較balance,nutty同fruity都會有。一入口有果香,好突出嘅果酸,之後aftertaste會回甘,但略嫌苦澀,比較鞋口少少,唔係好啱我口味,飲咗兩啖頂唔順。奇異果🥝Tonic有新鮮奇異果肉碎,飲唔到湯力水嘅苦澀味,當中加咗糖漿。蟹肉意粉意粉表情鋪滿蟹肉🦀蟹籽,食到蟹殼碎碎,應該係新鮮蟹拆出來,不過食到蟹殼,好容易哽親,最好去埋,醬汁調味都ok,但係質地比較水,份量比較少,不過正常Cafe都係呢個份量。好可惜,抹茶和焙茶卷蛋都冇貨。夏日祭 : 主食及飲品 $128 (手沖咖啡例外),幾抵!推薦指數:⭐️⭐️⭐️ 如果無🐶狗狗我應該唔會來但🐶🐶坐木凳唔係好舒服,特別我嗰隻係老狗企唔到起身,如果有梳化會比較好。🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶服務方面唔會非常主動推介,另外女店員都好新手,對Menu都唔係好熟悉,可能係part time ?

Long Black

奇異果🥝Tonic
有新鮮奇異果肉碎,飲唔到湯力水嘅苦澀味,當中加咗糖漿。

蟹肉意粉

好可惜,抹茶和焙茶卷蛋都冇貨。

夏日祭 : 主食及飲品 $128 (手沖咖啡例外),幾抵!

推薦指數:⭐️⭐️⭐️
如果無🐶狗狗我應該唔會來