2019-03-02
<<下午茶 📍La Famille>>精緻的戚風蛋糕🍰 店舖既餐具都很特別 很適合打卡😊 戚風蛋糕既款式都幾多 每次去到都有新既蛋糕 吃戚風蛋糕無咁膩 看上去這個戚風蛋糕的size好像挺大 但事實上係好少 皆因蛋糕無cream熱量亦較為低😊🙌 店舖內有sofa位同高枱位添架 sofa好舒服 好適合同朋友黎傾計👍🍰Special Tea Set For Two$158 Tea Set包戚風蛋糕和巴伐利亞各一件 仲有2杯飲品 如果不太喜歡巴伐利亞的話 可以選擇加$10轉為戚風蛋糕😊🍰北海道秋三色 (圖:左邊)這個是以栗子為主 黃色是南瓜 紫色是紫薯 這裡的蛋糕較為鬆軟 但可惜蛋糕好像放了一段時間 開始有點乾🥺 巴伐利亞的埋相好吸引 味道都不錯 這款是cheesecake texture加上面一層jelly同水果😊🥤最欣賞既係佢既飲品💁♀️點了兩杯Latte 埋相好精緻 奶味都很重 平常一點不好咖啡的我 都好滿意
🍰Special Tea Set For Two
🍰北海道秋三色 (圖:左邊)
🥤最欣賞既係佢既飲品💁♀️