2014-09-18 1785 瀏覽
茶木的熱潮可以算係告一段落,但奈何呢期興起的cafe賣的toast呀waffle呀都好貴,我呢D窮JJ又想食下toast又唔想洗大哂,唯有去茶木頂住引先啦芒果蜜糖磚塊!一分錢一分貨 呢句說話真係冇錯的,只係大約$60的芒果蜜糖磚塊,雖然賣相的確係唔錯,無論係cream定係mango sause都唔少,不過蜜糖味就真係唔太夠喇 只係得面頭幾件小磚頭的蜜糖味比較強烈,其他位 例如係面包邊果D位都唔夠味。另外,整體黎講,成個toast都唔算太脆,只係一般fair的程度。anyway,加埋D雪糕同cream咁食,呢個價錢算係唔錯架啦!除左toast之外,我仲第一次試左茶木的mocha哈哈!之前都曾經聽過朋友的介紹話呢度的咖啡好濃好好味,的確冇介紹錯,mocha的朱古力味唔會太強,並冇遮蓋咖啡味,另外佢會跟埋on side的熱cream,加埋落咖啡度會更香!今次令我發現 茶木的咖啡比toast更吸引!!!
芒果蜜糖磚塊!

除左toast之外,我仲第一次試左茶木的mocha哈哈!
Mocha
2014-09-17