2023-09-23
最近熱門話題之一 一定係圍方呢個新商場!新商場自然有好多新餐廳😋 今日就先試試呢間「野田珈琲生豆專門店 + 焙煎 」店舖裝修以簡約日式為主 ,客人可觀看咖啡生豆、焙煎和沖煮的不同環節,餐廳提供多款日系風格創意甜品。野田招牌抹茶雪糕雪糕可以自由配搭不同食材,製造自己喜愛的芭菲🤭 我地加左紅豆,黑糖麻糬,抹茶蕨餅!紅豆都幾軟林,黑糖麻糬夠煙靭,但蕨餅就唔太岩我口味,抹茶雪糕都幾滑焦糖布丁芝士蛋糕🍰呢個我自己比最高分😍😍 上層布丁都滑重蛋味,蛋糕淡淡芝士味比想像中好食🤤唔係死甜!野田日式厚鬆餅🥞呢個就睇個人口味啦!做到咁厚一見到真係好正,不過略嫌蛋味唔重 口感似蛋糕!可能配埋雪糕會好味啲🤔抹茶拿鐵 中規中矩啦⋯⋯冇咩好特別😅 本來想叫抹茶奶昔 可惜冇哂(男朋友唔飲咖啡)氮氣咖啡☕️第一次試 都唔評論好唔好飲😂不過幾特別,飲底部就係純齋啡,幾好唔會太過酸味重,比較特別係果層泡,連咖啡一齊飲 有少少覺得味道似latte 整體全店真係有好多唔同既咖啡!如果係咖啡愛好者真係可以花時間黎慢慢試!今次有機會坐吧枱 可以睇咖啡師沖咖啡,真係好香🥰野田珈琲生豆專門店 + 焙煎 回顧率🌸:8/10食物質數🤤 :
野田招牌抹茶雪糕
焦糖布丁芝士蛋糕🍰
呢個我自己比最高分😍😍 上層布丁都滑重蛋味,蛋糕淡淡芝士味
比想像中好食🤤唔係死甜!
野田日式厚鬆餅🥞
氮氣咖啡☕️