2017-06-19 568 瀏覽
由佢岩岩開張就會間唔時黎食Lunch,不過個Lunch Menu 就食黎食去都果幾個,有日忍唔住問餐牌既事,原來佢地有3款menu,每日輪流換⋯怕撞款或想試新野,最下先問下是日menu 先今次個Menu有5款main 簡⋯至於個場就偏細兼嘈,可能因為人多既關係,我地3個人要坐張2人枱。先黎係雜菌湯 Mushroom Truffle Soup+ 蒜蓉飽。雜菌湯:雜菌打得唔算太碎,入口香濃,Truffle味較輕。蒜蓉飽就太淋,香味欠奉。 香煎帶子野菌 Pan Fried Scallop with Mushroom Risotto,份量偏少。講起帶子,之前黎食係有2粒,但而家得返一粒算厚身既帶子。煮得唔算太熟,入口仲係鮮甜Juicy既,唔會太韌。至於飯就一般般,夠creamy但飯粒唔似意大利米更偏向珍珠米既質感,可以煮得硬身少少。叫Cafe Mocha唔洗加錢,入口順滑香濃,飲到尾帶點微微果酸,有拉花,讚。加$20可以係Cake櫃任選1件蛋糕,我就簡左 原價$38 - Caramel Apple Choco mousse.個presentation 夠簡約,蛋糕有些少金萡,朱古力唔會太甜,因
由佢岩岩開張就會間唔時黎食Lunch
怕撞款或想試新野,最下先問下是日menu 先

今次個Menu有5款main 簡⋯

雜菌湯:雜菌打得唔算太碎,入口香濃
,Truffle味較輕。蒜蓉飽就太淋,香味欠奉。

,但而家得返一粒算厚身既帶子
。煮得唔算太熟,入口仲係鮮甜Juicy既,唔會太韌。

個presentation 夠簡約
,蛋糕有些少金萡,朱古力唔會太甜,因為中間有蘋果蓉中和下,所以整體有口感之餘唔會太膩。

服務真心唔錯
會主動招呼,又會善意回答問題,加一服務費。

野食方面,味道中上,期待有新菜式。
觀塘可Encore食店。

2017-06-08