2020-07-22 827 瀏覽
是日🌼姐約咗美味子食lunch, 去咗呢間工廈入面既日式西餐廳。餐廳有室外部分不過應該lunchtime時段就冇開放。Lunch menu - 有前菜(沙律或是日餐湯)+main course + 咖啡/茶☕️,加錢可叫埋甜品。餐前餐包— 竹炭包用咗橄欖油落去焗,所以個包都唔使點樣搽嘢,就咁食落去已經好似搽咗牛油咁樣咁香囉。好味!欣賞🥳前菜— 前菜美味子就叫咗沙律🥗,連埋啲意大利黑醋落去,好味😋,隻日系陶碟都好靚啊!前菜- 蘑菇湯,蘑都幾大粒下,食落去感覺都似係親自切碎嘅蘑菇整嘅蘑菇湯。😋主菜— 日本漬鮑魚乾炒秘撈瑤柱闊條麵,西式意大利闊條麵,日式醬汁,港式炒法,好惹味👍🏻主菜 —澳洲和牛腹側牛扒黃金蠔,lunch 嚟講確實係味道唔錯牛扒軟熟度適中,蕃茄都幾新鮮香甜㗎!我哋兩個人坐咗喺度慢慢傾,食到差唔多一半就開始覺得口渴咁就叫飲品,呢度啲咖啡都唔錯,lunch Time來講呢餐晏嘅質素幾好,又坐得舒服😌,如果想去觀塘工廈尋美食,呢度值得推薦俾大家。

餐廳有室外部分不過應該lunchtime時段就冇開放。

2020-07-10
午餐