2023-09-15 64 瀏覽
放工同朋友食飯,朋友book咗呢間日式居酒屋試試,店名都幾特別幾日系。呢度以居酒屋小食為主,有多款選擇,我哋就點了幾款小食+1款主食配大杯茶。明太子山藥煎,好有驚喜的前菜,將明太子加美奶滋,放上切片山藥(准山)上煎香,滿滿明太子味,好香口。串燒類試左:月見免治雞肉,雞腎,雞軟骨,燒豬腩肉,牛舌。月見免治雞肉:燒得好香好有肉汁,配埋生蛋黃醬汁,食落更juicy更滑溜雞腎,香口,味道不錯。雞軟骨,不是細細粒,是大件的雞軟骨,食落更香脆有咬口。燒豬腩肉,呢款大推,燒到表需微焦香脆,咬落唔會肥膩,爆汁香口美味。牛舌,厚切,表面先𠝹幾刀再燒,食落易咬開亦夠味,推薦。燒油甘魚鮫,皮脆香口,唔會燒到乾身,剛剛好,配埋特製醬汁非常好食!明太子海鮮冷烏冬,配料有蝦同魷魚,明太子醬汁十分惹味,每條烏冬都沾滿明太子。冷烏冬口感煙韌爽滑,配搭很出色。今晚唔想飲酒,店員推介我哋試試大杯茶。原來是香港製造的發酵茶,天然發酵,所以是有汽飲品。店員很主動,怕我哋整濕,主動幫我哋開瓶。試咗芒果糯米糍普洱&熱情果黃薑綠茶。普洱入口較重口味較濃郁,綠茶比較清新易入口,各有所好。大杯茶的確是幾特別的飲品。另外想讚讚店員十分有

串燒類試左:月見免治雞肉,雞腎,雞軟骨,燒豬腩肉,牛舌。

雞腎,香口,味道不錯。

雞軟骨,不是細細粒,是大件的雞軟骨,食落更香脆有咬口。

牛舌,厚切,表面先𠝹幾刀再燒,食落易咬開亦夠味,推薦。

另外想讚讚店員十分有禮,主動加水收碟。