2014-02-26
情人節更係要同情人食番餐好的,由於情人要出差所以只可以共渡午餐。我地來到呢間要同隔離位坐得好親密的餐廳,佢好似啲bar咁,有一排長的bar枱,跟往就係一個正方形的食飯地方,佢好特別咁用咗啲有木紋的枱,仲有幾張長梳化來將食飯的範圍分成幾行,排排坐好等別。佢地有幾個唔同的lunch set,有魚有stick有pasta有鴨胸,任君選擇。我同honey就揀咗stick同鴨胸。先講下個湯,味道唔錯係南瓜湯,仲有一個包加起來食,口感好好。但係個主菜就碼碼,個賣相其實係唔錯架,但係啲肉就好韌,牛肉要5成,結果好似全熟咁;個鴨胸仲更加唔知想點,個配菜唔知係乜野豆,總知唔好食太甜啦,個鴨胸韌到唔想食,可能午市忙,所以完全唔到水準。雖然係唔好食好彩環境塔救,我同honey都食好開心,不過應該無下次啦(唔再幫襯)。