2018-07-19 159 瀏覽
今日去屯門大會堂表演完唱歌之後,我同朋友興起想食壽司,於是就去到呢一間店度享用日本料理,我比佢外面優美而且有格調嘅環境吸引,好多傳統嘅日本燈籠都掛咗喺外面恍如置身於日本小店內。我哋好肚餓叫咗一個一人前,同埋一個廚師發版Omakase。冇諗過上菜速度都幾快,一人餐裏面大部份都係我喜歡食嘅嘢。包括迷你和風沙律同埋蟹籽蒸蛋,鱆紅、三文魚同劍魚腩。不得不提安格斯牛扒整得非常之好味,濃郁嘅醬汁佈滿牛扒,厚度適中,唔會有咬唔爛嘅情況出現。肉汁好夠,燒得好香甜,好快整個手掌咁大塊嘅安格斯已經俾我哋全部蒸發。仲有我真係好鍾意個鰻魚炒飯!鰻魚炒飯火喉十分足夠,整得非常之好,佢嘅飯粒配上鰻魚汁非常香,加上鰻魚肉亦佈滿整個飯,用料充足,吃下去非常滿足。廚師發板刺身都好多款式,有平時少接觸的金時鯛、金線鯛同鰤魚等等。賣相尚算吸引,大部份味道都唔錯及處理新鮮程度上面有一定嘅功課,因下面嘅冰塊都好足夠。每人結帳$200,算係合理範圍之內。

包括迷你和風沙律同埋蟹籽蒸蛋,鱆紅、三文魚同劍魚腩。

每人結帳$200,算係合理範圍之內。

2018-07-12