2025-06-06 2049 瀏覽
🎉 幕多鰂魚涌新分店初體驗 | 滿滿人潮✨今日終於試到幕多鰂魚涌店啦!12:00 開門,我打算早少少到,但因為要用現金付款,而我冇帶現金,結果要去ATM。到返去店舖時,啱啱好12:00,全部位已經滿晒,要排隊!等咗五分鐘左右,職員哥哥好有心,拎咗啲水出嚟,每人派一支,真係好暖心 🥰!排隊安排:雖然已經排咗一段時間,但整體等候唔算太辛苦。等第一輪食客食完,有幾台人走咗,我喺12:45左右終於入到去。入面有張膠咭,俾你填選配料。我今次揀咗:✅ 拉麵✅ 多蔥✅ 加鮑魚用餐環境:我自己嚟食,被安排坐喺最出面嘅位,會同其他客人搭枱。環境簡潔得嚟有種日式風味,好似返到去日本拉麵店咁,大家都好專注享受食物!上菜體驗 & 食物感受:第一碗拉麵嚟到時,真係超靚!職員哥哥仲會用紅色水壺幫你加蝦油,望住佢慢慢加落去,真係有儀式感 🤗✨。湯底 蝦味超濃,我平時唔鍾意啲太稀嘅湯,但又怕太鹹。佢哋嘅湯底對我嚟講真係啱啱好,濃而不鹹,飲落非常順口。拉麵 爽口偏腍身,再加上三隻蝦,全部都已經幫你剝晒殼,食起上嚟好方便,啖啖肉真係加分位!鮑魚 微辣,好香,口感又爽口,真係大滿足!😋店外排隊人潮:當我食完出嚟,第二輪人潮
🎉 幕多鰂魚涌新分店初體驗 | 滿滿人潮✨

排隊安排:
✅ 拉麵
✅ 多蔥
✅ 加鮑魚

用餐環境:

上菜體驗 & 食物感受:

鮑魚 微辣,好香,口感又爽口,真係大滿足!😋

店外排隊人潮:
當我食完出嚟,第二輪人潮已經開始走,外面仲有好多人排緊隊,感覺呢個熱潮應該有排都未完,想試嘅朋友要有心理準備啦👍🏻👍🏻👍🏻!
2025-06-06
45 分鐘 (堂食)