2019-07-04
朋友生日,揀左呢間有得韓燒+火鍋既餐廳,最初係俾個名吸引左,「堅韓牛」!睇下有幾堅~~選了較夜既時段,平啲😛😛一人二百幾任食,不錯哦~餐廳環境闊落,不錯!而且每枱既抽油煙筒好俾貨,食完都唔覺有味,不得不讚韓國呢個偉大發明。野飲雪糕自己出去拎,種類都多,茶都有三款(玄米茶,烏龍茶同煎茶)朋友話烏龍茶仲加左粒梅,不錯哦~我就覺得食燒肉要啤一啤!啤酒都有兩款,Max同Hite,揀左hite,幾好👍🏻首先會有個石鍋雞,ok既,不過有啲辣(朋友食得辣覺得冇野),朋友話係咖哩,但我覺得唔完全係,但又唔似係大醬湯嗰個味🤔一直掛住燒肉就唔記得探尋真相!首先來個拼盤,會有四款牛,係是日精選。左起:牛腩肉、牛肩、雪花牛小排、美國大理石。由於朋友煮野食叻,我基本上交哂俾佢燒(唔係慶祝人地生日咩?仲要人地燒?😂🤪),每款都好平均,平均地好食,不錯哦~但個人口味都係鍾意雪花牛小排,朋友就鍾意牛肩。另外仲叫左五花肉、韓牛丸同啲蔬菜(茄子、雞脾菇、菠蘿)五花肉其實肉質同味道係ok既,但如果有生菜可以揀,俾我地包住食會更開心。(其實有既,不過列入左係火鍋配料,我地冇叫🙈😂)韓牛丸有驚喜,彈牙👍🏻👍🏻另外再讚菠蘿,好甜
另外仲叫左五花肉、韓牛丸同啲蔬菜(茄子、雞脾菇、菠蘿)
韓牛丸有驚喜,彈牙👍🏻👍🏻
另外再讚菠蘿,好甜!!
叫左個雪濃湯,朋友話應該係韓牛煲出黎既湯,似係平時去韓國餐廳飲既牛骨湯味道,清清甜甜!
兩個人唔食得多,所以呢個價錢有呢個質素,正丫👍🏻👍🏻
下次叫多幾個朋友黎,可以食埋個火鍋!