2008-04-06
6:15pm 一個人0係尖沙咀搵地方食early dinner, 遊0下遊0下0黎到厚福街, 一見到呢間甜品屋, 心太軟癮立即又起, 0拿0拿臨入0黎叫個($40 一客) 止口痕=P唔使等好耐就有得食... 賣相好靚, 個蛋糕勁熱, 將佢切開兩半, 即刻有勁多一樣勁熱的朱古力漿流晒出0黎, 100 個吸引! 朱古力蛋糕質感好有彈性, 表面少少乾, 朱古力味香濃, 好食; 朱古力漿幾甜0下, 不過朱古力味一樣濃, 勁正! 咁先係似樣的心太軟嘛!另外因為個甜品本身叫「焗朱古力榛子軟心布甸」, 搞笑地有兩粒果仁「混」了d 朱古力漿入面, 味道係無乜大影響, 不過我都係6意齋朱古力漿多d. 旁邊的0云呢拿雪糕就勁凍, 雖然淪為配角又味道麻麻, 不過配上熱辣辣朱古力漿, 一凍一熱又幾正. 士多啤梨亦出奇地唔酸, 不過本身唔太鍾意食士多啤梨, 結果都係放棄了; 條朱古力蛋卷就無乜味, 仲要唔脆, 唔係好得.鋪內感覺十足茶餐廳, d 檯/ 食具濕立立的, 環境衛生認真麻麻; 招呼更麻麻, 女店員被我yaap 了埋0黎落單, 佢俾我0既反應係一個好唔耐煩的「食咩?」, 加上我逗留0個20 分鐘
鋪內感覺十足茶餐廳, d 檯/ 食具濕立立的, 環境衛生認真麻麻; 招呼更麻麻, 女店員被我yaap 了埋0黎落單, 佢俾我0既反應係一個好唔耐煩的「食咩?」, 加上我逗留0個20 分鐘內, 企0係門口0個群店員無停過咁大聲傾偈, 服務態度令人幾困擾.
埋單$40 (好彩佢無收加一!), 雖然招呼唔係好得, 但食幾十蚊0野, 是但啦, 而且心太軟質素令人滿意, 相信會再幫襯的-- 起碼點都要帶「朱古力癡」朋友K 0黎一次吧=P
下次亦會試試souffle.