2018-11-06
開咗間劉在錫做代言嘅韓式炸雞店,「NeNe Chicken」係韓國有過千間分店,之前勁多人排隊,宜家熱潮過左,宜家吾洗排隊,我同朋友3點幾lum住吃個Tea, 一於試下!見到個meun寫住夏日限定,我哋就叫左個summer set~~層層疊拼盤配芝士龍蝦通粉+黑松露蘑菇雞蛋卷+兩杯沙冰。首先會有免費小食,仲要可以refill!!之後就上層層疊拼盤配芝士龍蝦通粉,一上枱而聞到濃濃嘅龍蝦香味,通粉上面炸物就有三款,大蝦、龍蝦鉗、雞柳,我中意吃個龍蝦鉗,比較多肉,熱辣辣好好味,個雞柳比較“鞋”,通粉都吾錯,不過慢慢吃,就覺得好飽,芝士有d滯。之後再上黑松露雞蛋卷伴隨住一大盤沙律,個蛋比較普通哦,無咩味,可以不試,同埋已經吃不下!反而飲品幾清新,石榴檸檬沙冰,味道不錯,酸酸甜甜好醒胃。另一杯是荔枝草莓沙冰,味道不太甜,好岩夏天飲!
首先會有免費小食,仲要可以refill!!
味道不太甜,好岩夏天飲!