2010-07-24
今日趁星期六同老公試下呢間酒樓,一去到見到唔洗等位,都知道唔會係開飯首選!我地去到果時係1:30pm,下午茶係兩點先開始,仲有半個鐘,唔等了。一睇 menu,差唔多係無小點的! 我地order 左: 皮蛋廋肉粥 (中點)嘩! 好快就送來! 一睇見都嚇左一跳,因為實在係好細碗! 馬上試試...味道就普普通通,無驚喜! 粥係有味,不過就得好少皮蛋同廋肉! 雞扎 (大點)賣相幾好,雞都好滑,不過不失。 麻蓉包 (中點)一籠得兩個,睇落都ok,一試之下,包做得太硬,麻蓉太少! 牛肉腸粉 (中點)一碟有3條,份量正常,味道都係普普通通,無驚喜。飲茶除左食物之外,最重要係飲到杯靚茶! 茶要沖得好一定要水夠熱,呢度都做到呢一點,可惜茶葉品質唔高,茶味唔夠香。每位茶錢$6,都算合理。今日第一次試呢間酒樓,品質同份量都令人失望! 難怪到左兩點下午茶時段仍然唔洗等位。今日就當試下新野,不過真係一次就夠!
一睇 menu,差唔多係無小點的!
我地order 左:
皮蛋廋肉粥 (中點)
雞扎 (大點)
賣相幾好,雞都好滑,不過不失。
麻蓉包 (中點)
一籠得兩個,睇落都ok,一試之下,包做得太硬,麻蓉太少!
牛肉腸粉 (中點)
一碟有3條,份量正常,味道都係普普通通,無驚喜。