2021-12-14
約咗朋友食飯,佢話想搵觀塘區附近就佢放工方便。呢一間居酒屋係位於一間好靚嘅商業大廈嘅其中一層,雖然地方有少少偏遠,但係估唔到整體嘅環境、食物、氣氛都幾好!居酒屋嘅裝修好有日本居酒屋氣氛,好別緻,除咗周圍好多日本酒嘅裝飾之外,天花板都掛咗一啲傘子嘅裝飾。而且又會擺咗個鼓喺度,整體個日本味道好重!咁啱我哋早到,佢俾咗個四人卡位我哋,而且係一啲類似帳篷嘅四人座位,非常之有特色,氣氛好好!佢係用QR code手機落單嘅,不過上網好似有少少阻截,所以都搞咗一陣,大家檢查落單嗰陣,都可以再confirm下自己係咪真係有落單,呵呵。牛油果豆腐沙律$58個份量好大,個牛油果都好多,估唔到呢個價錢有咁多嘅份量,我哋兩個人都食飽飽菜串燒:雞腎$28 ,帆立貝$30 ,豬頸肉$30 整體串燒幾有質素,豬頸肉個皮好脆,咬嗰陣時係索左一聲,入邊嘅肉有汁,呢個真係要讚下,唔會燒得乾身!帆立貝都幾好食,個汁甜甜地。帆立貝北海燒$38 ,蒜燒廣島號$38呢兩樣真係好抵食,一嚟到,個面積大到O嘴佢嘅用料都好豐富,凡立貝北海燒會落好多配料,配合芥末醬,酸酸甜甜咁,幾好食廣島號都落咗好多蒜蓉,口感幾豐富京蔥雞肉到庭烏冬$8
呢兩樣真係好抵食,一嚟到,個面積大到O嘴
廣島號都落咗好多蒜蓉,口感幾豐富
我要讚下佢湯底,因為佢個湯底好清,但係做到好有味,好甜!我覺得好難得,因為湯底係好難做嘅,而且雞肉都唔錯,唔會腥
佢個粉好薄,呢個要讚下,而且蔬菜好新鮮!
幾好食,佢嗰層焦糖都燒得幾好,食完覺得幾開心!
整體來講野餐食得好開心,性價比高,而且地方坐得超級舒服,侍應都幾有禮貌,會不停幫你加水加茶