2009-07-05
去amc睇完戲8點幾, 行過平日好多人等位既皇府,見冇乜人咪入去識下囉....入到去就安排左個卡位比我地(2個人),幾好坐.......睇下個推介, 叫左一個食神叉燒飯, 一個雲吞面(大), 一個及第粥, 三樣野....食神叉燒飯 - 味道幾好, 叉燒肥瘦適中, 大舊叉燒, $40都仲可以接受~雲吞面 - 雲吞內有帶子幾特別好味, 面質彈牙, 湯底幾清好飲~及第粥 - 料好足, 粥底好綿, 夠火喉~呢餐其實幾好味, 又唔太貴, 不過d伙計態度就其差, 好聲好氣叫去比隻匙, 點知個金毛伙計第一個反應係答"咩呀"...... 真係O晒嘴啦....... 個茶壺冇水, 打開個壼示意沖茶, 個個伙計都當睇唔到(可能想焗d客叫野飲掛).....唔係化.....你地收緊"茶錢"同"加一服務費"嫁, 想留住d客就唔該比d服務出黎啦!!
及第粥 - 料好足, 粥底好綿, 夠火喉~