2014-01-09
星期四晚市,諗住呢度應該好出名會好多人,點知等既人都係等隔離ge,呢度反而唔多洗等位!鋪頭size唔算好大,亦唔似一般食日式拉麵ge地方,反而係張張都係坐多人ge枱!講明要齊人先可以入坐,有個fd遲左唯有等埋佢!不過基於冇咩人等位而turnover rate都幾高,個fd到都即刻有得入坐!去到有張俾你tick ge紙同埋menu! menu係用作介紹咩係豚王,黑王等等唔同款!都係試返隻最普通ge豚王啦!下面有得揀唔同配料同其多少,唔錯,可以根據自己喜好tick!主要都係普通啦,畢竟第一次食,普通可以試到佢有幾好味!除左蒜要多D同埋要左最少果個辣!佢會記低每張紙係邊個客人叫ge,到時上麵ge時候會睇返,俾返岩ge客人,唔洗話問係邊個ge,呢點幾貼心幾好!黎啦!賣相都唔錯!食晒D菜先!幾爽口播!之後飲一啖湯,唔算好濃,但係好好味!!D麵我揀左林D,所以幾岩我口味!麵底都唔細架!D豚肉好好食好入味!結果我食晒成碗再飲晒所有湯,對廚師極之尊重呀!唯一覺得有D美中不足係佢D麵定價有少少高,成8x或9x一碗!我覺得如果係6x-7x一碗會正常同吸引D!而且佢D額外加ge配料同飲品都偏貴!應該都會再黎
個fd到都即刻有得入坐!
都係試返隻最普通ge豚王啦!
主要都係普通啦,畢竟第一次食,普通可以試到佢有幾好味!
除左蒜要多D同埋要左最少果個辣!
之後飲一啖湯,唔算好濃,但係好好味!!
D麵我揀左林D,所以幾岩我口味!麵底都唔細架!
應該都會再黎ge,不過唔會太頻密啦!