2024-01-26 154 瀏覽
拉開餐廳嘅門,香氣四溢,預告咗一場味蕾嘅饗宴。首先,燒汁牛脷丼呈上,牛脷🥩嘅軟嫩程度正到不得了,簡直係"咬落去似雲朵"!汁液香濃,鹹香適中,搭埋鵪鶉蛋🍳,流心嘅畫面,想像下就流口水。芝士漢堡扒丼,打開"芝士汁澎湃"嘅大門,漢堡扒肉味十足,每一啖都充滿驚喜。角切魚生丼,魚生鮮美,魚籽爆汁,雖然料不算最頂級,不過"物有所值"。三文魚親子丼比較一般,三文魚肉有點偏瘦,不過"過得去",看來今次未能俘虜到我呢位美食探險家。咖哩吉列炸蝦漢堡扒,甜甜嘅咖哩🍛同炸蝦配搭,正宗日式風味,令人回味。蒲燒鰻魚丼最係終極打卡款,鰻魚夠肥美,一口咬落去,"蜜汁夾帶"嘅美妙口感,而且"價錢公道"到不行!總的來講,這次嘅美食之旅,除咗一兩個角色未能發光發亮,整體來說卻絕對值得一試。打卡朋友們,記得來這裏"朝聖"嚟㗎喇! 🍴🎉👍