嚟到呢間店,第一眼感受到嘅就係一股濃濃嘅燒肉香味,攞筷子已經心郁郁想夾片肉入口。選擇咗和牛小排跟腩肉套餐,幾值得推介。和牛肉嘅油花均勻,肉嘅質感彈牙得嚟又唔會太肥膩,炙燒嗰陣間間露出珠光寶氣,真係賞心悅目🥩!腩肉就皮脆肉嫩,燒到啱啱好嘅時候啖啖肉香,真係令人滿足咁停唔到口。薯條係粗薯條款式,炸到啱啱好,外脆內軟,啖啖都係驚喜;粟米炮仗般爆香,甜裏透鮮。旁陌嘅粥銀白飯同香濃羅宋湯分別過晒關,羅宋湯偏傳統,啲番茄酸得來又唔會太濟,搭上少少黑胡椒起到咗畫龍點睛嘅效果。😋至於店內氣氛,就純粹唔做作,感覺好親切,一啲都唔招搖,似乎話嗮「你慢慢食,我哋唔急」噉樣。食完之後露出滿足嘅微笑係必然嘅事,下次再溝埋班友一齊嚟開餐宴,一於食嗮佢啲燒肉系列。👍