2024-01-17 210 瀏覽
喺這家海濱匯的餐廳,我同三五知己㨂座,迎面就有友善嘅服務,心情靚晒🌟。喺悠閒嘅happy hour,我哋揀咗Lambrusco Spritz同Aperol Spritz來解渴,Pokka Pokka氣泡同果香啖啖都係涼快,送上嚟嘅ham肉幾夠曬味,咸香得嚟肉質彈牙。頭盤我地試咗地中海烏魚子八爪魚沙律,每一啖八爪魚香煙煙、彈牙juicy,撈埋啲薯仔簡直塞呀!主菜方面,白酒煮牛肝菌意大利麵實話實講,真係令人讚口不絕,麵條啖啖彈性,食落去順滑又夠味。豬小排就有啲唔掂,可能燒得有少少乾,但肉味足真系碌架👌。安格斯牛排配埋火箭菜蕃茄沙律,肉質腍滑,連橄欖油都脆口香甜。我哋又叫咗支Sparkling Lambrusco,這支紅酒有汽嘅口感令人一試難忘,飲兩杯都唔嫌多。事後諗起,我地餐廳揀選夠晒正,無論係悠閒氛圍定係美味菜式,都做到令人歎為觀止🍷。下次想再搵家餐廳chill下,這間肯定係榜上有名!