2009-08-16
通常我食韓燒都去莊園,但那天想去試下新地方。見Openrice咁多人推薦呢間,無訂位便走去試試。星期六9時只有8成客,安排我們坐窗口卡位,未坐下已覺冷氣超級凍!要求開細少少,服務員都有去跟進,值得一讚。場內無韓國人無日本人,開始有點擔心。環境光鮮,比一般韓燒唔似韓燒,無韓Feel,似一般中價港式食肆。兩人點左生牛肉($140),超級牛肋骨(HK$240),鹽燒牛肋骨(HK$150),泡菜湯($100)。食物看似新鮮,Kimchi小盤味道還可以。生牛肉似剛於雪櫃拿出來,肉還有冰的。個汁只係一個甜字。超級牛肋骨一般水準,個汁唔夠味,浪費左D肉。鹽燒牛肋骨反而好過超級牛肋骨,只係肉質口感麻麻。泡菜湯鹹而唔辣,失敗之作。食到一半,冷氣又轉回超級凍。個泡菜湯來後5分鐘已變冷。再要求冷氣開細都無人理。總括環境服務不錯,但食物完全唔好,最離譜係最基本個佐汁麻油椒鹽太鹹不能入口!最最離譜係D味精令我倆早早昏睡,口渴到天光。超級辛苦!本人愛韓燒,食遍中日韓東南亞北美,從未食過味精重到暈o既韓燒。建議大家行多步去莊園。價錢差不多但水準好很多!
場內無韓國人無日本人,開始有點擔心。
食物看似新鮮,Kimchi小盤味道還可以。
生牛肉似剛於雪櫃拿出來,肉還有冰的。個汁只係一個甜字。
超級牛肋骨一般水準,個汁唔夠味,浪費左D肉。
鹽燒牛肋骨反而好過超級牛肋骨,只係肉質口感麻麻。
泡菜湯鹹而唔辣,失敗之作。
最最離譜係D味精令我倆早早昏睡,口渴到天光。超級辛苦!