2019-02-11
今個周日又約左幾個姊妹出去brunch,其中一個朋友介紹黎到旺角東MOKO呢間BROOKLYN,人流唔多,可以坐耐啲傾計,所以就黎到一試!基本上餐牌食物都超過$120,套餐包一杯飲品及沙律BAR,價錢都算OK。點餐完畢,立即到沙律吧行一圈睇睇有咩食,意外地質素都好唔錯喎!沙律菜連羽衣甘藍都有提供,又有果仁做配料!係我既最愛配搭!除左有一般既冷盤沙律菜自己MIX之外,仲有調好味道既熱盤椰菜花、南瓜蕃薯、菠蘿片、炸粗或幼薯條、炸雞粒等,連餐湯都有雜菜湯同蘑菇湯選擇!其中一個朋友淨食沙律吧都滿足!主食方面,就點左軟殻蟹牛油果墨西哥卷,份量一啲都唔少!其實食一半都飽!味道就中規中矩啦,稍嫌主角軟殻蟹肉味唔夠突出。另外飲品揀左熱咖啡,都係一般貨色。個人認為餐廳沙律吧質素高,但主食就普通,整體合格啦!