個人一向比較喜歡有"咬勁"嘅粉麵😆🍜🍲星期日放假,訓晏左,起身已經4pm,所以去左屋企附近嘅商場尋覓我嘅"早餐"😂經過洋麵屋,望一望menu ,原來星期日都有下午茶餐(至到5:30pm),平時食晚餐要成$3xx埋單,今日只係$48一個餐咋!仲有半個鐘頭就夠鐘,好啦,肌餓嘅我同另一半咩都唔理,立即衝入去,點餐!🎶另一半揀左:❤️溫泉蛋脆煙肉波菜意大利麵 配 皇家奶茶 $48+1因為呢蝶意粉黎先,我好唔客氣已經首先食咗一啖!個人本身比較鍾意白汁,平時食開嘅都係白汁配嘅意粉。。呢碟意粉同平時嘅好唔同,一啖咬落口已經感受到佢嘅鑊氣!食完一啖先至發現,原來我犯左一個好大嘅錯誤:將温泉蛋遺留左。。於是,意猶未盡嘅我,協助另一半將溫泉蛋同意粉撈埋一齊,再食咗幾啖。。簡直不可思議,只係簡單一個動作,將兩者撈埋一齊。即時將成碟意粉嘅口感提升!滑溜嘅感覺加上我最喜歡嘅鑊氣,一絶!食咗佢碟意粉接近一半,我嘅終於來喇😂: ❤️大蜆周打湯意大利麵 配 抹茶奶 $48+1唔知道大家平時有冇飲過某某牌子嘅罐頭周打蜆湯呢?我夠膽講,呢一個周打湯嘅味道比起佢濃起碼一倍。。係介乎于汁與湯之間嘅狀態,濃烈,爽!洋面屋嘅意粉不嬲

個人一向比較喜歡有"咬勁"嘅粉麵😆🍜🍲

另一半揀左:
❤️溫泉蛋脆煙肉波菜意大利麵 配
皇家奶茶 $48+1

食咗佢碟意粉接近一半,我嘅終於來喇😂:
 ❤️大蜆周打湯意大利麵 配 抹茶奶 $48+1

洋面屋嘅意粉不嬲比我感覺都係比較挺身,有嚼口!加上呢個濃味嘅周打蜆汁,成件事超match。。

好耐以前第一次試完呢間啲意粉,試過專登去超級市場買意粉返屋企,好想煮到好似佢咁嘅感覺,發現係完全唔得嘅!
堅挺,有趙口而爽滑彈牙嘅感覺,只係係呢度先至搵得到。🍝

凌晨2點幾,真係寫寫下食評都覺得肚餓🍗🍡
門口嘅和風燈🍡
溫泉蛋脆煙肉波菜意大利麵
大蜆周打湯意大利麵
皇家奶茶+抹茶奶
$48 tea set,超扺食!
2015-10-18
溫泉蛋脆煙肉波菜意大利麵